image
Sursa foto: foto simbol

Prim-ministrul Lituaniei a anunţat că va demisiona în luna iulie

Prim-ministrul lituanian Saulius Skvernelis şi-a anunţat duminică intenţia de a demisiona din funcţie în luna iulie, după ce nu a reuşit să se califice în turul doi al alegerilor prezidenţiale din ţară, relatează BBC.

Conform sondajelor organizate înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, organizate duminică, Saulius Skvernelis era considerat favorit pentru calificarea în turul doi.

Rezultatele parţiale din primul tur sugerează că economista Gitanas Nauseda a obţinut primul loc, fiind urmată de Ingrida Simonyte, fost ministru al finanţelor. Cele două se vor califica în turul doi al alegerilor, care va fi organizat la finalul lunii mai.

Câştigătorul turului doi va fi succesorul preşedintei Dalia Grybauskaite, care îşi va încheia al doilea mandat de cinci ani. Dalia Grybauskaite a fost un critic acerb al preşedintelui rus Vladimir Putin şi s-a concentrat pe combaterea corupţiei din ţară.

Saulius Skvernelis şi-a recunoscut înfrângerea şi a transmis că se aştepta să ajungă în turul al doilea: „Eşecul de a ajunge în turul doi este o evaluare a mea, ca politician”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: