Breaking News

image
Sursa foto: nordnews.md

VIDEO: Jurnalist agresat verbal de primarul satului Drepcăuţi

Primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni, Ghenadie Ioxa, a agresat verbal un jurnalist al portalului NordNews.md. Incidentul s-a produs vineri, 10 mai, când reporterul și operatorul publicației electronice filmau un subiect despre presupusele tentative ale primarului de a deposeda un investitor străin de câteva terenuri agricole printr-un atac de tip raider.

Reporterul portalului NordNews.md Dumitru Pelin a încercat să ia o reacție de la primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni, Ghenadie Ioxa, în privința mai multor acuzații ce i se aduc. În loc să răspundă la întrebările ce i se puneau, el l-a agresat verbal pe jurnalist.

- Domnule Ioxa, ați putea să ne vorbiți despre incidentul din 24 februarie, în ziua alegerilor parlamentare, când l-ați lovit pe Vasile Proca?

– Eu nu l-am lovit pe domnul Proca.

– Dumnealui a declarat că l-ați lovit…

– Mergeți și-l întrebați pe el.

– Oamenii din sat spun că dumneavoastră ați acapara ilegal terenurile agricole din sat?

– Măi, mi-i greață de voi… Voi sunteți, dar să arătați asta la televizor, asta este foarte important! Odată, un jurnalist de la la voi l-a sunat pe Vladimir Gheorghevici Plahotniuc, președintele Partidului Democrat. El a spus că nu are nevoie să dea interviuri pentru televiziunea bandiților. Aceste cuvinte le suștin. Și șeful PD a spus corect – voi sunteți televiziunea bandiților.

– Dar dvs ce aveți cu domnul Plahotniuc?

– Eu nu am nimic cu el, cu domnul Plahotniuc. Eu confirm ce a spus el, a spus drept.

– Dar în ce relații sunteți cu judecătoarea Lilia Țurcan, președinta Judecătoriei Edineț?

– Du-te și te spală pe față, măi, mânjitule.

Amintim că același primar al satului Drepcăuți a fost învinuit de un consilier local că l-a bătut în ziua alegerilor parlamentare. Asta după ce consilierul Vasile Proca ar fi sărit în apărarea soției sale, membră a comisiei care a mers cu urna mobilă prin satul Drepcăuți în ziua scrutinului. Femeia ar fi primit indicații de la primar „să ștampileze buletine de vot în favoarea PDM”. Potrivit portalului NordNews.md, Ghenadie Ioxa a mai fost acuzat de instigare la ură interetnică şi atacuri de tip raider asupra unei firme din Ucraina, care a luat în arendă terenurile unor localnici. De asemenea, Ioxa a fost învinuit că ar fi adus din Chișinău opt indivizi înarmați, tocmai când sătenii din Drepcăuți strângeau recolta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: