La granița dintre Ucraina și România s-a prăbușit un elicopter. Aparatul de zbor ar fi transportat produse de contrabandă

Aparatul de zbor a fost descoperit de un cioban din satul Săpânța, care este centrul comunei cu același toponimic din Romania. Aceasta este zona adiacentă la granița cu Ucraina - peste râul Tisa de Săpânța sunt situate localitățile ucrainene Bedevlea (Bedeu), Teaciv (Teceu) și Teresva, raionul Teaciv, regiunea Transcarpatia.

Foto: bucpress.eu

Informațiile despre tragedie sunt confirmate oficial de către biroul de poliție și procuratura județului, care a inițiat o procedură penală și va examina toate circumstanțele tragediei, notează bucpress.ro.

Unele dintre ele au fost deja date publicității de mass-media din România. Astfel, potrivit unor publicații românești, a fost găsit un elicopter de producție rusească destinat utilizării în scopuri civile, în special pentru irigarea câmpurilor. Modelul posibil este Ka-26. În același timp, aeronava n-avea date de înregistrare și a survolat ilegal spațiul aerian al României. Cel mai probabil este transferul țigărilor de contrabandă, dar mass-media din România nu informează despre depistarea țigărilor în apropiere de elicopter.

Unele ediții românești citând surse proprii informează că pilotul găsit mort – e un bărbat de 48 de ani din Belarus, Minsk, Dmitri K, născut în 1971, care la 5 martie a plecat din capitala Belarusului cu trenul la Lviv și apoi la Ujgorod, unde a și dispărut, de fapt.

De asemenea, potrivit informațiilor preliminare din sursele organelor de drept din România,corpul neînsuflețit al pilotului a fost descoperit în etapa de descompunere, deoarece, cel mai probabil, accidentul a avut loc în urmă cu două-trei săptămâni.

Potrivit versiunii preliminare a poliției române, elicopterul a zburat la o înălțime foarte mica ca să nu fie depistat de polițiștii de frontier și s-a lovit de copacii din fâșia de pădure de pe malul Tisei – și de aceea s-ar fi prăbușit.


Pub