(video) Johannes Hahn, despre asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova: „De anul trecut multe nu s-au schimbat”

Comisarul European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii Johannes Hahn spune că „de anul trecut multe nu s-au schimbat” în privința perspectivei Moldovei de a primi asistența macrofinaniară, suspendată în 2018. Declarația a fost făcută pentru UNIMEDIA, în cadrul evenimentului de aniversare a 10 ani a Parteneriatului Estic.

Foto: UNIMEDIA

Întrebat când ar putea fi dezghețată asistența macrofinanciră pentru Republica Moldova, Johannes Hahn a răspuns: „Acest lucru este legat de modul în care următorul guvern va adresa aceste probleme. Eu le-am enumerat deja anul trecut, dar din păcate multe lucruri nu s-au schimbat substanțial”.

„Voi avea oportunitatea de a vorbi cu domnul Filip și sper că voi fi pus la curent. Degrabă voi avea oportunitatea de a vorbi și cu Maia Sandu. Cred că într-un final va fi posibil de format un guvern”, a mai adăugat Comisarul European.


Pub