(video) Ministrul de Externe al României, despre parcursul european al Moldovei: „Este o perioadă foarte dificilă”, dar Guvernul „își face datoria”

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, consideră că Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă, dar spune că guvernul în execrciția „își face datoria”. Declarația a fost făcute pentru UNIMEDIA, în cadrul evenimentului dedicate celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic, din care face parte Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Sigur că acum este o perioadă foarte dificilă în Moldova, având în vedere că nu exista încă un guvern. Cu toate acestea, guvernul care se ocupă, taking-care government, cum s-ar spune, își face datoria.

Cred că lucrul cel mai important este crearea unei majortități, să fie o majoritate pro-europeană și care să continue eforturile pe care Moldova le-a făcut în ultimii ani, prin reformele realizate. Considerăm că această legătură cu UE să rămână una din temele prioritare, nu numai la niveul Uniunii Europene, dar la nivel bilateral.

România are o comisie specială pentru Integrarea Europeană a Reoublicii Moldova, vom continua să oferim asistența noastră din punct de vedere al obiectivului final, apropierea Republicii Moldova de UE”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Amintim că în perioada 13-14 mai curent, la Bruxelles, au loc evenimente consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE).

Prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi sunt printre participanți.

Premierul va rosti un discurs în cadrul Conferinței de Nivel Înalt dedicată aniversării a 10 ani de la lansarea PaE, precum și va participa la cina festivă oferită de președintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru cei șase șefi de stat sau de guvern ai țărilor din cadrul PaE.

Parteneriatul Estic reprezintă o iniţiativă de consolidare şi aprofundare a cooperării UE cu şase state din vecinătatea estică a Politicii Europene de Vecinătate: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Totodată, fiecare dintre partenerii estici are libertatea să-şi determine gradul de cooperare cu UE.


Pub