(video) După ce a bătut un consilier local, primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni agresează și jurnaliștii

Echipa portalului nordnews.md a fost atacată verbal de către Ghenadie Ioxa, primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni. Incidentul s-a produs vineri, 10 mai, când reporterul și cameramanul instituției media documentau un subiect privind tentativele alesului local de a deposeda un investitor străin de câteva loturi de teren agricol, printr-un posibil atac raider.

Reporterul nordnews.md a solicitat poziția primarului, care s-a făcut remarcat în ziua alegerilor parlamentare, când l-ar fi bătut pe consilierul local, Vasile Proca. În replică, alesul local l-a agresat verbal, scrie nordnews.md.

-Domnule Ioxa, ați putea să ne vorbiți despre incidentul din 24 februarie, în ziua alegerilor Parlamentare, când l-ați lovit pe Vasile Proca?

Eu nu l-am lovit pe domnul Proca.

– Dumnealui a declarat că l-ați lovit…

Mergeți și-l întrebați pe dânsul.

Oamenii din sat spun că dumneavoastră ați acapara ilegal terenurile agricole din sat?

– Uăi, mie mi-i greață de voi… Voi sunteți, dar să arătați asta la televizor, asta este foarte important! Odată, un jurnalist de la la voi l-a sunat pe Vladimir Gheorghevici Plahotniuc, președintele Partidului Democrat. El a spus că nu are nevoie să dea interviuri pentru televiziunea bandiților. Aceste cuvinte le suștin. Și șeful PD a spus corect voi sunteți televiziunea bandiților.

Dar dvs ce aveți cu domnul Plahotniuc?

Eu nu am nimic cu el, cu domnul Plahotniuc. Eu confirm ce a spus el, a spus drept.

Dar în ce relații sunteți cu judecătoarea Lilia Țurcan, președintele Judecătoriei Edineț?

Du-te și te spală pe față, uăi tu, mânjitule.

Anterior, primarul localității Drepcăuți a fost acuzat de instigare la ură interetnică şi atacuri raider asupra SRL Drebozaci, companie ucraineană care a arendat terenurile unor localnici. Mai mult decât atât, Ioxa a fost acuzat de sătenii din Drepcăuți că ar fi adus din Chișinău opt inși înarmați, tocmai când oamenii strângeau roada.


Pub