Reacția lui Codreanu la demersul lui Ilan Șor privind reconstrucția tuturor trecerilor subterane din sectorul Botanica: „Primăria nu va accepta acest cadou electoral”

„Primăria nu va accepta acest cadou electoral”. Cel puțin astfel a reacționat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la demersul depus la Primărie de către Partidul ȘOR, prin care cere permisiunea să reconstruiască toate trecerile subterane din sectorul Botanica al municipiului Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„Subteranele de la Botanica vor fi reparate în următoarea perioadă din bugetul Primăriei. Am alocat în acest an 10 milioane de lei pentru 8 treceri subterane”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Ruslan Codreanu / Sursa:fb

UNIMEDIA amintește că Partidul Șor a venit a transmis această solicitare după ce a fost reconstruit pasajul din orășelul Aeroport, unde au fost cheltuiți aproximativ 1,5 milioane de lei.

În ianuarie 2018, Primăria capitalei promitea că, pe parcursul anului, vor fi reabilitate opt pasaje pietonale subterane, printre care cele de lângă Spitalul Clinic Municipal nr. 1, Autogara Sud-Vest și Academia de Științe a Moldovei.

În 2017, UNIMEDIA a realizat un reportaj despre starea deplorabilă a trecerilor subterane. Încă de pe atunci municipalitatea promitea renovări. În decursul celor doi ani s-au schimbat conduceri, șefi de direcții, subteranele însă au rămas la fel.

De menţionat că în municipiul Chișinău sunt, în total, 20 de pasaje pietonale subterane. Din numărul acestora, 12 treceri subterane sunt transmise în gestiunea unor agenţi economici. În anul 2014, Consiliul municipal Chişinău a transmis în locaţiune, pe un termen de 10 ani, 11 pasaje pietonale subterane, iar într-un caz termenul de locaţiune asupra obiectivului a expirat.


Pub