Peste 20 de mii de țigarete, introduse ilegal prin regiunea transnistreană, depistate la Piața Centrală

Mii de țigarete au fost descoperite de către echipele mobile ale Serviciului Vamal la un punct comercial din Piața Centrală a capitalei. Reținerea a fost operată în baza unor informații operative deținute de serviciile specializate ale Vămii, potrivit cărora, produsele din tutun erau introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Foto: customs.gov

Astfel, în urma controlului efectuat au fost ridicate 21.220 de țigarete, fără timbre de acciz. Conform inscripțiilor de pe ambalaje, acestea ar proveni din Republica Belarus.

Alte două cazuri de depistare a produselor din tutun nedeclarate au fost raportate de către inspectorii posturilor vamale ”Sculeni” și ”Aeroportul Internațional Chișinău”.

În urma depistării de la Sculeni, au fost reținute 8.000 de țigarete. Acestea au fost depistate de vameși în bara de protecție a unui autoturism condus de un român. Conform procedurii, au fost reținute atât produsele din tutun, cât și vehiculul folosit la transportarea acestora. Totodată, bărbatul urmează să achite și o amendă.

La Aeroport, țigaretele nedeclarate au fost depistate în valiza unui pasager al cursei spre Londra. Acesta a încercat să scoată ilegal din țară 3.400 de țigarete. Întregul lot a fost reținut, iar persoana care le-a tăinuit de la controlul vamal – amendată cu 3.250 de lei.


Pub