Donald Tusk, întrevedere cu Pavel Filip: Cu ce realizări „se laudă” premierul la Bruxelles

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Astfel, potrivit unui comunicat emis de către Guvern, oficialii au discutat despre „evoluțiile politice din Republica Moldova și realizările obținute în implementarea agendei europene”.

Foto: gov.md

„Din 2016, când am preluat mandatul, am promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere. În mod special aș evidenția rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar. Totodată, vom continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări”, a spus Pavel Filip.

Premierul a mai adăugat că este important ca reformele începute de actualul Guvern să fie continuate, iar viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă, emis de Guvern.

De menționat că tot astăzi, Comisarul European Johannes Hahn a declarat că unul din principalele lucruri pe care le așteaptă de la viitoare guvernarea este elucidarea faptelor privind „faimoasa fraudă bancară”.

Totodată, dânsul a precizat că „de anul trecut multe nu s-au schimbat” în privința perspectivei Moldovei de a primi asistența macrofinaniară, suspendată în 2018. Declarația a fost făcută pentru UNIMEDIA, în cadrul evenimentului de aniversare a 10 ani a Parteneriatului Estic.


Pub