„Democrația din Moldova, în pericol”
Social 13 mai 2019, 21:39 | 1990

Educația este fundamentul democrației și este nevoie de proiecte comune, create la București și Chișinău, pentru că fără România, Republica Moldova nu poate să se gândească la parcursul său european. Acest gând l-a exprimat copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS, la Forumul Educaţiei 2019, organizat la Iaşi. În context, președintele Klaus Iohannis a declarat că o societate bine educată nu tolerează o justiție nedreaptă, nu tolerează infractori în vârful statului.

Andrei Năstase l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă vede posibil un proiect integrat, pe termen lung.

În opinia lui Iohannis, „o societate educată nu tolerează o mass-media trucată, justiție nedreaptă și infractori în vârful statului”.

Este nevoie de proiecte comune, dintre Republica Moldova și România, pentru că fără România, Republica Moldova nu poate să se gândească la parcursul său european, a subliniat la Iași, Andrei Năstase.

În domeniul educației trebuie să activeze oameni, care se încăpățânează să implementeze reformele în pofida tuturor costurilor politice, care comunică și care știu să atragă sprijin popular pentru aceste reforme, a declarat la rândul său copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu.

Forumul Educației 2019 de la Iași a fost organizat de filiala locală a Partidului Național Liberal, sub egida proiectului “România Educată”, lansat în 2018 de Administrația prezidențială de la București.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie