15:34:07 29.03.2024
Stiri

Suedia redeschide ancheta în dosarul de viol pe numele lui Julian Assange

Știri 13.05.2019 16:40 Vizualizări994 Autor: Ziarul National
Suedia redeschide ancheta în dosarul de viol pe numele lui Julian Assange


Procurorii din Suedia au anunțat că redeschid ancheta în dosarul de viol pe numele fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, scrie BBC. Dosarul a fost redeschis la cererea avocatului presupusei victime, informează digi24.ro.

Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, care neagă acuzațiile, a fost condamnat, în Londra, la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea condițiilor eliberării pe cauțiune. Momentan se află în închisoarea Belmarsh.

Cofondatorul WikiLeaks a fost arestat în data de 11 aprilie, după ce a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului de la Londra, a informat poliţia britanică, scrie BBC.

Assange a fost arestat la Ambasada Ecuadorului, aflată în centrul Londrei, în baza unui mandat de arestare emis pe 29 iunie 2012, pentru că nu s-a prezentat la tribunal.

El a fost transportat la o secţie de poliţie din centrul Londrei unde va rămâne înainte să apară în faţa Tribunalului din Westminster.

Poliţia a anunţat că a putut intra în ambasadă după ce Ecuadorul i-a retras lui Assange statutul de azilant.

Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat în legătură cu publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md