01:54:01 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Premierul Filip face LUMINĂ la Bruxelles în privința viitoarei COALIȚII de guvernare

Politică 13.05.2019 21:14 Vizualizări1977 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Filip face LUMINĂ la Bruxelles în privința viitoarei COALIȚII de guvernare


Integrarea europeană este o prioritate strategică a R. Moldova, iar viitoarea coaliție de guvernare trebuie să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Pavel Filip la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile politice din R. Moldova și realizările obținute în implementarea agendei europene.

Premierul a reiterat că integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere este o prioritate strategică a R. Moldova.

Citește și: Premierul Filip, invitat la Bruxelles. Oficialul va participa la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic și va avea mai multe întrevederi bilaterale

„Din 2016, când am preluat mandatul, am promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere. În mod special aș evidenția rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar. Totodată, vom continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări”, a spus Pavel Filip.

Premierul a precizat că este important ca reformele începute de actualul Guvern să fie continuate, „iar viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”.

De asemenea, Pavel Filip a punctat că PaE trebuie să ofere R. Moldova o perspectivă clară de aderare la UE. „Pe parcursul celor 10 ani de PaE am obținut mai multe progrese. Inclusiv și datorită acestui proiect politic, am obținut regimul liberalizat de vize cu UE, avem semnat un Acord de Asociere cu UE și un Acord de Liber Schimb. Urmare 70% la sută din exporturile moldovenești sunt orientate spre piața UE, iar peste 2 milioane de cetățeni moldoveni au călătorit fără vize în statele-membre UE. Ne dorim ca, în viitor, PaE să ofere R. Moldova o perspectivă clară de aderare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md