‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn grup de deputați cere explicații în legătură cu scumpirea exagerată a cartofilor

Un grup de deputați cere explicații în legătură cu scumpirea exagerată a cartofilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup de deputați cere explicații de la Ministerul Agriculturii, Consiliul Concurenței și Biroul Național de Statistică în legătură cu scumpirile masive la cartofi din ultimele zile, scrie cotidianul.md.

Deputații acuză scumpirea cu aproximativ 120% a cartofilor în ultimele săptămâni, astfel unul dintre alimentele de bază ale moldovenilor ajungând la prețuri istorice, și de peste 20 de lei pentru un kg în supermarkete.

„În urma analizei preliminare a situației și discuțiilor purtate cu unii producători și vânzători de cartofi avem suspiciuni rezonabile că problema deficitului și scumpirii producției respective a apărut în rezultatul importului în cantități mari în anii precedenți, renunțării, ulterioare, a mai multor agricultori autohtoni la cultivarea cartofului și, în final, a unor înțelegeri obscure dintre un grup restrâns de importatori, care au majorat abuziv prețurile. Cineva, sub acoperirea puterii, încearcă să obțină supraprofituri din contul celor mai săraci oameni”, se arată în solicitarea deputaților.

Prețurile la cartofi pur și simplu au explodat în Republica Moldova, în ultimele săptămâni. Un kg din cel mai consumat aliment de moldoveni a ajuns să coste și 23 de lei în supermarkete, în cazul cartofilor vechi, și peste 30 de lei în cazul cartofilor noi.

Duminică, 12 mai, în cea mai mare rețea de supermarkete din capitală un kilogram de cartofi a ajuns să fie comercializat cu 22,8 lei, un preț record, nemaiîntâlnit vreodată.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›