‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCel mai mare producător de bere din lume amendat cu 200 de milioane de...

Cel mai mare producător de bere din lume amendat cu 200 de milioane de euro

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisia Europeană a amendat Anheuser-Busch InBev cu 200,4 de milioane de euro (225 milioane de dolari) pentru încălcarea reglementărilor antitrust ale UE, prin restricţionarea vânzărilor transfrontaliere de bere, în perioada februarie 2009 – octombrie 2016, scrie Cotidianul.

În urma unei investigaţii desfăşurate pe parcursul a trei ani, Comisia Europeană a descoperit că AB InBev a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa berii din Belgia restricţionând importurile mai ieftine ale sortimentului său Jupiler din Olanda.

„Consumatorii din Belgia au plătit mai mult pentru berea lor favorită din cauza strategiei deliberate a AB InBev de a restricţiona vânzările transfrontaliere între Olanda şi Belgia”, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

În februarie, AB InBev anunţase că a constituit provizioane de 230 de milioane de euro legate de această investigaţie.

Cel mai popular brand de bere din Belgia al Anheuser-Busch InBev este Jupiler, care reprezintă aproximativ 40% din totalul vânzărilor pe piaţa locală a berii. De asemenea, AB InBev vinde berea Jupiler şi în alte state membre ale UE, inclusiv Olanda şi Franţa. În Olanda, AB InBev vinde Jupiler la preţuri mai scăzute decât în Belgia, din cauza creşterii concurenţei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii