image
Sursa foto: 123rf.com

Un japonez a fost condamnat la închisoare după ce a încercat să scoată din Ecuador sute de insecte şi păianjeni

Bărbatul, identificat sub numele Hirokazu S., ar fi încercat să scoată ilegal din ţară 248 de animale nevertebrate, între care insecte şi păianjeni. Japonezul a fost arestat și un tribunal din Ecuador l-a găsit vinovat de "crimă împotriva resurselor patrimoniului genetic naţional". 

Cetăţeanul japonez a fost arestat în luna martie a acestui an, pe aeroportul Mariscal Sucre (din Quito). El avea prins cu 248 de exemplare și a fost acuzat de „acces neautorizat” la resursele genetice ale Ecuadorului, o infracţiune pasibilă cu până la 5 ani de închisoare în această ţară sud-americană, potrivit Agerpres.

Pentru faptele sale, japonezul a fost condamnat la doi ani de închisoare. El este obligat să plătească o amendă de 3.940 de dolari şi să-și prezinte scuzele în paginile unui ziar naţional, scrie libertatea.ro.

Bărbatul dorea să transporte exemplarele, printre care cinci specii în pericol de dispariţie în Ecuador iar unele chiar vii, la Hokkaido.  Poliţia aeroportului internaţional din Quito a descoperit în bagajele sale insecte, precum păianjeni, viespi, albine şi fluturi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: