17:10:31 23.04.2024
Stiri

De ce Primul Război Mondial nu a fost pentru apărarea patriei?

Politică 12.05.2019 11:42 Vizualizări2558 Autor: Ziarul National
De ce Primul Război Mondial nu a fost pentru apărarea patriei?


Trustia, elegii politikoase

După război mulți eroi se arată. Din an în an, numărul lor crește în proporție geometrică, apar ca ciupercile după ploaia de mai, tot mai mulți și tot mai bravi, zângănindu-și iskanderele și băgând în sperieți Europa putredă și perversă. „Noi putem repeta”, strigă ei, băgându-și înainte plozii pe care îi antrenează să poarte uniforma militară și kalașnikov din fașă și să viseze la votcă și la papiroase. „Pornim cu tancul spre Berlin! Așteptați-ne în zori!”, amenință viforoși, dar nu se mișcă, bat pasul pe loc deocamdată. Și e riscant să se pornească, trebuie să recunoaștem, căci s-ar putea să fie luați în serios de NATO.

De cealaltă parte, se înmulțesc, pe zi ce trece, transfugii, moleșiții, alintații care preferă să călătorească în volkswaghenuri, opeluri și mercedesuri-benzuri și chiar aleg să se mute cu traiul în Germania filistină, pântecoasă, îndopată cu crenvurști și bere, spunând adio și un praz verde Rusiei misionare, mistice și mahmure, așa încât unii internauți se întreabă nedumeriți de-a binelea: cine a câștigat războiul? cine a biruit pe cine? Ar trebui interzis rușilor să călătorească în Germania, ca să nu facă de râs Pobeda! - decretă Colesovnazadov. El e sigur că Putin va lua această decizie, dacă nu azi, mâine-pomâine, căci fisura tot mai vizibilă de pe obrazul cetății inexpugnabile a valorilor tradiționale, pravoslavnice nu mai poate fi tolerată.

Acum stau și mă gândesc de ce Primul Război Mondial nu a fost pentru apărarea patriei sovietice plăpânde, ca al Doilea? Și dacă i-am uitat pe eroii din Primul Război Mondial, cine garantează că nu îi vom uita și pe cei dintr-al Doilea? Nu cumva i-am și uitat deja?

Al vostru heterodin, ștampilit, Ion Buraga


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md