image
Sursa foto: facebook.com/natalia.tranga

Ce mesaj a publicat soția lui Andrei Tranga, proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte”, după arestarea milionarului

Natalia Tranga, soția lui Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova - „La Plăcinte” şi „Andy`s Pizza”, a venit astăzi cu un mesaj public după arestarea soțului ei, acum două săptămâni.

„Niciodată n-am crezut că va veni o zi în care voi rămâne atât de puternic dezamăgită de sistemul de la noi din țară”, scrie Natalia Tranga.

M-am născut în Moldova, am crescut aici, tot aici l-am întâlnit pe soțul meu, creștem trei copii, le cultivăm valori pe care am fost educați și noi - dragostea pentru patrie, pentru cultura țării noastre, îi învățăm să fie cinstiți, buni, receptivi. Cum să le explic acum lor de ce prietenii trădează, de ce nu există dreptate și de ce tatăl lor nu a fost cu noi de cele mai luminoase sărbători de Paște.

Cum să le explic părinților că fiul lor a fost ponegrit și că e puțin probabil că organele de drept vor înțelege minciuna și îl vor elibera pe fiul lor? Mă doare să văd mama care plânge în hohote de disperare, să văd tatăl care într-o zi a îmbătrânit cu 20 de ani. Ei mereu s-au mândrit cu fiul lor, iar acum au rămas cu pustietatea și disperarea.

Părinții ne-au învățat să muncim, arătându-ne prin exemplul lor cum poți să obții succes. De la o vârstă fragedă lucram câte 20 de ore pe zi, ca să construim ceea ce astăzi este afacerea noastră de familie.

În acest an, compania noastră împlinește 20 de ani, am construit un brand cunoscut, o companie cu care ne mândrim. Am obținut un asemenea succes datorită muncii asidue și bine coordonate a întregii noastre ehipe, a familiei noastre mari și prietenoase. Drumul nostru n-a fost simplu, dar niciodată n-am disperat, am muncit mult și am crezut în viitor.

Iar acum lumea noastră se risipește, vedem că ceea cu ce am trăit toți acești ani nu este prețuit în societatea noastră. Ce generație creștem în locul nostru? Ce exemplu văd ei și ce-i învățăm noi?

Niciodată n-am crezut că va veni o zi în care voi rămâne atât de puternic dezamăgită de sistemul de la noi din țară. Când nu există adevăr, dar există interese personale ale anumitor oameni care dețin putere.

Încă mai cred că anchetatorii, procurorii și judecătorii se vor lămuri în acest haos și vor lua decizia corectă”, este mesajul postat de Natalia Tranga, pe pagina sa de Facebook.

trangatranga

Amintim că milionarul Andrei Tranga, proprietarul „La Plăcinte” şi „Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

De menționat că, pe 26 aprilie, în ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a parvenit o scrisoare anonimă, în care era vizat Andrei Tranga, alături de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, stabilit la Moscova, un cetăţean al Italiei şi unul rus, stabilit în Austria, care ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”, companie ce produce utilaje din oţel inoxidabil pentru prelucrarea strugurilor şi industria alimentară, fondată în februarie 2010. PCCOCS a confirmat pe 26 aprilie că în dosarul respectiv au fost reţinute în total cinci persoane, printre care Andrei Tranga.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: