(video) Andrei Năstase va intra, din nou, în lupta pentru funcția de primar al capitalei. Octavian Țîcu: „Cred că este o datorie față de alegători”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, va candida din nou la alegerile locale din Chișinău. Cel puțin, aceasta a declarat deputatul ACUM, Octavian Țîcu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

„Este o chestiune pe care Andrei Năstase și-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuții în Bloc refiritor la poziționările pe care le va avea fracțiunea PAS, dar este un consens general că Andrei Năstase va reveni la campania electorală pentru cursa de a fi primar și cred că este o datorie pe care o are față de alegători. Din discuțiile particulare și dintre cele două fracțiuni, a fost clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a declarat Octavian Țîcu.

Totuși, deputatul ACUM nu a exclus faptul că istoria invalidarării scrutinului de la Chișinău, din 2018, s-ar putea repeta și de data aceasta.

„Nu sunt garanții. Felul liniștit în care decurg lucrurile arată că din partea regimului are loc o sfidare totată a instituțiilor statului”, a conchis Octavian Țîcu.

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iunie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate. Decizia nu poate fi atacată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.


Pub