Reprezentantul Special al OSCE, Franco Frattini, întreprinde o vizită la Chișinău și Tiraspol

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Slovaciei pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, întreprinde, în perioada 10-11 mai, o vizită de lucru în Republica Moldova.

Foto: osce.org

Potrivit unui comunicat, Franco Frattini se va întâlni cu negociatorii şefi de la Chişinău şi Tiraspol, Cristina Lesnic şi Vitali Ignatiev.

În timpul vizitei, în calitate de Reprezentant Special al Președinției Slovace a OSCE pentru anul 2019, Frattini se va concentra pe modalitățile de avansare a procesului de reglementare transnistreană în cadrul parametrilor aprobați de toate cele 57 de state participante la Consiliul Ministerial al OSCE de la Milano, în decembrie 2018.

S-ar putea ca Franco Frattini să vrea să înțeleagă și cât de realist mai este planul de a organiza ,vara aceasta, o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 , în condițiile în care Chișinăul este lipsit în continuare de o coaliție de guvernare, la peste două luni de la scrutinul parlamentar.

Precizarea a fost făcută pentru Europa Liberă de Vasile Şova, consilierul în reglementarea transnistreană a președintelui Igor Dodon. O întrevedere a lui Frattini cu şeful statului nu este programată, a mai spus Vasile Şova, care şi-a exprimat, pe de altă parte, speranța că runda de negocieri va avea totuși loc vara aceasta, pentru că ar fi „oricum benefică”, şi că discuțiile vor viza în sfârșit şi chestiunea politică esențială, cea legată de elaborarea unui statut special al regiunii transnistrene.


Pub