Simona Halep s-a calificat în a patra finală de la Madrid. Este la o victorie distanță de primul loc în WTA

Simona Halep - Belinda Bencic. Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Madrid (WTA), după ce a întrecut-o în semifinală pe elveţianca Belinda Bencic (locul 18 WTA) cu 6-2, 6-7, 6-0.

Foto: Getty

Halep va disputa finala cu numărul 35 din carieră, a doua din acest an şi, dacă o va câştiga, va urca din nou pe locul I WTA.

Este, de asemenea, a patra finală de la Madrid în care va juca.

Meciul de vineri nu a fost unul uşor, deşi a început în nota de dominare a Simonei Halep. Bencic este o jucătoare care poate pune în scenă reveniri spectaculoase, o luptătoare ce nu cedează, o tânără jucătoare de tenis în continuă ascensiune, în 2019. Eleveţianca, fost numărul 7 mondial în 2016, a început slab, a continuat cu un nivel ridicat, dar a încheiat răpusă de o altă mare luptătoare, o campioană, Simona Halep. Deşi a pierdut un set, Halep a arătat momente foarte bune de joc, încurajatoare pentru continuarea sezonului pe zgură, în care are de apărat o finală la Roma şi un titlu la Roland Garros.

Halep a făcut un prim set entuziasmant împotriva jucătoarei elveţiene, unul dintre cele mai bune din 2019. Agresivă, precisă, mobilă, alegând aproape mereu soluţiile şi unghiurile potrivite, Halep şi-a surclasat adversara, cu excepţia unei scăderi de ritm de două ghemuri. De partea cealaltă, Bencic a părut că înoată pe teren, fiind incapabilă să ajungă la mingile bine plasate de româncă şi a greşit destul de mult, scrie stirileprotv.ro


Pub