Țâcu: Năstase va candida la Chişinău
Politic 10 mai 2019, 21:27 | 3097

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va candida pentru funcția de primar al Chișinăului, în alegerile locale. Cel puțin așa a declarat deputatul Blocului ACUM, Octavian Țâcu, la un post privat de televiziune.

Andrei Năstase a fost întrebat și mai înainte de către jurnalişti dacă va candida sau nu pentru funcția de primar al Chișinăului. Copreşedintele blocului ACUM a răspuns că o decizie finală urmează să fie luată. Ce cred oamenii de rând despre candidatura lui Năstase, a aflat corespondentul nostru.

Amintim că Andrei Năstase a câștigat alegerile locale de anul trecut din Chișinău, învingându-l în turul doi pe contracandidatul său socialist, Ion Ceban. Cu toate acestea, scrutinul a fost invalidat după ce, rând pe rând, instanțele de judecată au hotărât că Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor. Decizia de invalidare a provocat critici dure în rândul partenerilor externi, iar Uniunea Europeană a suspendat asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!