Război comercial între China și SUA
Externe 10 mai 2019, 22:15 | 1963

Război comercial între Statele Unite și China. A intrat în vigoare majorarea taxelor pentru marfurile chinezești importate, măsura impusă de președintele Donald Trump. Beijingul promite o replică dură.

Noile tarife de 25 de procente impuse Chinei de către Donald Trump au intrat în vigoare și vizează mărfuri în valoare de 200 de miliarde de dolari. Cel mai mare sector al importurilor afectat de creștere este cel al modemurilor pentru servicii de internet și al altor tipuri de dispozitive pentru transmiterea datelor. Ministrul comerțului de la Beijing a declarat că regretă profund decizia americanilor și a avertizat că vor fi necesare contra-măsuri din partea statului chinez, fără să ofere însă detalii. În prezent, Statele Unite și China discută, în încercarea de a salva un acord, care ar pune capăt problemelor comerciale dintre cele două state.

Arme cât pentru un batalion. Asta au găsit polițiștii americani într-o locuință din Los Angeles. Operațiunea a avut loc după ce o persoană anonimă a informat oamenii legii că proprietarul se ocupă cu fabricarea şi vânzarea ilegală de arme. În timpul perchezițiilor au fost descoperite peste o mie de arme de foc, majoritatea puşti şi pistoale.

Se intensifică tensiunile pe tema Acordului atomic. Donald Trump nu exclude posibilitatea unei confruntări militare cu Iranul, în contextul amenințărilor nucleare venite de la Teheran. Posibilitatea escaladării situației apare în contextul, în care prezenţa militară americană în regiune a fost întărită, inclusiv prin trimiterea grupului naval al portavionului ”Abraham Lincoln”. Liderul de la Casa Albă a refuzat să ofere detalii referitoare la motivul pentru care a trimis nava în regiune, spunând doar că Iranul este "ameninţător".

Opinia ta contează. Comentează!