(foto) Lucrările de reparație a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni sunt efectuate în proporție de 60 la sută

1_420

Lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni sunt realizate în proporție de peste 60%. Valoarea totală a proiectului fiind de 80 de milioane de euro.

Pentru reparația drumului național R1 au fost încheiate 5 contracte dintre care 2 cu o companie din Azerbaidjan, alte două cu una din Cehia și un contract cu o companie din Republica Moldova. Reprezentanții companiilor dau asigurări că finalizarea traseului va fi gata până în luna noiembrie 2019.

2_401

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare – finele lui 2019.

3_373

Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include peste 9300 km, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 mii km.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente