(video) Încă neamendată?! A trecut o lună de zile de când poliţia nu ar fi găsit o şoferiţă care şi-a făcut de cap noaptea prin Chişinău

Ori încă nu a fost găsită, ori se doreşte tergiversarea cazului până când lucrurile se vor uita?! A trecut o lună de zile de la momentul în care o şoferiţă din Chişinău, cunoscută sub numele de „annie.888” pe contul său de Instagram sau de „Anneta Gh” pe Facebook, a comis multiple încălcări noaptea prin capitală.

De atunci şi până în prezent INP a venit doar cu câteva precizări, însă o nouă reacţie care să pună punct acestei situaţii aşa şi nu a mai apărut.

Ţinem să amintim cronologia evenimentelor:

  • La 10 aprilie 2019, imediat după ce imaginile video de mai sus au devenit virale în spaţiul virtual din Moldova, s-au autosesizat şi cei de la INP, spunând că: “Şoferul în cauză va fi identificat, citat pentru prezentare la INP și sancționat pentru ambele încălcări cu o amendă de la 1.200 până la 1.800 lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare. De asemenea, în urma examinării cazului dacă camerele de supraveghere a circulației vor arăta că a încălcat și limita de viteză, va fi sancționat conform legislației în dependență de limita vitezei depășite”.

  • La fel, în aceeaşi zi de 10 aprilie 2019, la doar câteva ore de la prima postare a apărut o a doua reacţie oficială: “Pe cazul dat se întreprind măsuri de depistare a conducătorului auto și sancționarea acestuia în strictă conformitate cu prevederile legale. Totodată, din informațiile dispuse, cu automobilul respectiv au fost comise anterior mai multe încălcări ale RCR, care au fost documentate și aplicate sancțiuni. Vă asigurăm că conducătorul menționat va fi depistat în cel mai scurt timp, va fi sancționat conform legislației și vom reveni cu comunicat suplimentar”.

  • În ziua de 13 aprilie 2019, un nou comunicat ne-a informat că: “Angajații INP au identificat proprietarul automobilului de model BMW, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 28 de ani, locuitor al mun. Chișinău. Acesta a comunicat că, automobilul l-a transmis în folosință la începutul lunii martie curent, unei tinere cunoscute în vârstă de 26 de ani, iar despre încălcările care s-au produs cu automobilul propriu, a aflat de pe rețele de socializare.

    Totodată, a informat că a încercat să facă legătură cu fata, însă aceasta era de negăsit telefonic. Prin urmare, mașina a fost depistată abandonată în sectorul Botanica. Bărbatul a menționat că va colabora cu poliția întru depistarea acesteia. De asemenea, pentru examinarea cazului, cu acordul proprietarului a fost interzisă exploatarea mijlocului de transport până la finalizarea cauzei contravenționale.

    În momentul depistării conducătorului auto vom reveni cu detalii”.

  • Ultima reacţie oficială din partea INP a fost în ziua de 14 aprilie 2019 şi de atunci tăcere. Atunci INP a reacţionat la un alt caz în care o altă şoferiţă a condus cu încălcări în noaptea de 13 aprilie, iar internauţii s-au grăbit să atribuie acestei imagini tinerei care s-a “distrat” în noaptea de 9 aprilie. INP a declarat că aceste două cazuri sunt complet diferite, iar amenda atunci a primit-o expres conducătorul auto care a condus cu abateri în noaptea zilei de 13 aprilie.La fel, în textul postării s-a spus că: “Despre rezultatele examinării primului caz, apărut la 9 aprilie, până la moment, prin intermediul sistemului de monitorizare video, a fost stabilit automobilul din care a fost transmisă intervenția live, precum și proprietarul acestuia. Totodată, a fost stabilită și identitatea persoanei căreia proprietarul a transmis în folosință automobilul, fiind o tânără în vârstă de 26 de ani, care la moment se eschivează de Poliție. În prezent se întreprind acțiuni de localizare a acesteia și acumulare a probelor pentru demonstrarea vinovăției și individualizarea sancțiunii pentru abaterile comise. În acest sens, vom ține la curent opinia publică despre rezultatele examinării prezentului caz”.

Aşadar, în contextul tuturor celor anunţate, concluzia e simplă: tânăra încă s-ar eschiva de Poliție şi în prezent încă s-ar întreprinde acțiuni de localizare a acesteia și acumulare a probelor pentru demonstrarea vinovăției și individualizarea sancțiunii pentru abaterile comise. Însă, identificarea şi amendarea expres a şoferiţei care a condus cu abateri în noaptea zilei de 13 aprilie, în mai puţin de 24 de ore, ne face să credem că primul caz se doreşte a fi tergiversat intenţionat.

Apropo, dacă poliţiei în este dificil să o localizeze, îi putem oferi un indiciu: poate fi urmărită cu uşurinţă pe pagina sa de Instagram. De exemplu, ieri s-a distrat cu mai mulţi prieteni la restaurantul La Sarkis! Mai interesant: ar folosi din nou automobilul de marcă BMW, cel despre care INP a spus că “i-a fost interzisă exploatarea până la finalizarea cauzei contravenționale”! Respectiv, dacă s-a finalizat cauza contravenţională, de ce INP nu a venit cu o reacţie după cum a promis???…

Cmentariile sunt închise