‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleOpinie: România ar putea deveni a cincea putere agricolă a Europei

Opinie: România ar putea deveni a cincea putere agricolă a Europei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

România ar putea deveni a cincea putere agricolă a Europei în urma Brexit-ului, însă continuă să importe carne de porc şi să exporte o mare parte din producţia de porumb. Deşi, fermierii s-au dezvoltat mult, datorită banilor europeni, nu reuşesc să intre în marile magazine. Iar dacă ajung, nu au foarte mare trecere la clienţi. O spune Emil Dumitru, preşedintele Pro Agro, una dintre cele mai mari Federaţii din agricultură, informează digi24.ro.

Cu una dintre cele mai mari suprafeţe agricole din Europa şi unele dintre cele mai fertile terenuri, România ar avea o capacitate uriaşă de producţie, spun fermierii, cu o condiţie: să acceseze bani europeni pe care să îi investească în ferme şi utilaje moderne.

Ţăranii şi mici fermieri se plâng de faptul că, deşi au produse de bună calitate, nu ajung prea uşor cu ele la rafturile marilor magazine şi cer sprijin statului. În prezent, în magazinele româneşti, mai bine de 50 la sută din carnea de porc vine din import. La fel se întâmplă, în unele cazuri, şi cu carnea de vită sau pasăre, deşi capacitea de producţie este una dintre cele mai mari din Europa.

Fermierii românii îi îndeamnă pe clienţi să cumpere produse cultivate în România ca să sprijine astfel financiar şi agriculorii.

În România sunt peste 70 de mii de fermieri înregistraţi, care lucrează peste 2 milioane de hectare de teren, la care se adaugă alte aproape 12 milioane de hectare cultivate în regie proprie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›