Agenda evenimentelor din 9 mai. Cum va fi marcată Ziua Victoriei la Chișinău

Astăzi La Chişinău şi în mai multe localități din republică vor ave loc un şir de acţiuni consacrate zilei de 9 mai, cu ocazia celor 74 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Foto: UNIMEDIA

Primăria Chișinău

Programul manifestărilor începe la ora 12:00, cu un spectacol al Orchestrei Simfonice a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", dirijor - Nicolae DOHOTARU, Artist al Poporului. Soliști: Mariana BULICANU, Ion TIMOFTI, Iurie MAIMESCU, Tatiana VÂRLAN, Ana CERNICOVA, Victoria NIKITCENKO, Veaceslav TIMOFTI și actorul Nicolae JELESCU.

De la ora 14:00, formația „Avante orchestra", va evolua în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", împreună cu soliștii: ROXANA, Serj KUZENCOFF și Riku VODĂ.

La ora 16:00, „MELODII DE NEUITAT" - program-divertisment pentru persoanele de vârsta a treia, susținut de fanfara Direcției Parcurilor de Cultură și odihnă.

Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat a anunțat că va organiza în scuarul Catedralei mai multe manifestații cu ocazia zilei de 9 mai: Muzică, dansuri, mâncare ostășească și parade. Manifestațiile vor începe de la ora 9:00.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

În același timp, Partidul Socialiștilor va organiza un concert în Piața Marii Adunări Naționale cu ocazia „Zilei Victoriei”.

Scena pentru concertul organizat de socialiști și Igor Dodon a fost instalată deja în Piața Marii Adunări Naționale. De Ziua Victoriei, va cânta artista din Rusia, Valeria, dar și interpreți autohtoni.

Partidul ȘOR

De asemenea, Partidul Politic ȘOR va organiza pe 9 mai un marș al Victoriei și un concert unde va evolua și un ansamblu din Rusia. Manifestația se va petrece la Orhei, cu începere la ora 9:00.

Mai mult decât atât, potrivit unui comunicat de presă, Veteranii vor primi din partea Partidului “ȘOR” cadouri: icre roșii, hrișcă, orez, griș, paste, ulei vegetal din floarea soarelui, făină din porumb, tocană de carne, conserve din mai multe feluri de carne, ceai, dulciuri, șampanie.

Blocul ACUM

Și blocul politic ACUM anunță o manifestație prilejuită Zilei Europei, care va avea loc începând cu ora 10:00, în fața Parlamentului. După manifestație, reprezentanții formațiunii vor distribui materiale informaționale despre Uniunea Europeană pe străzile capitalei.

Partidul Liberal

La ora 11:00, Tinerii Liberali organizează un flashmob cu ocazia Zilei Europei.

Partidul Unității Naționale

La ora 10:00, Organizația de Tineret a Partidului Unității Naționale va face un flashmob cu ocazia Zilei Europei. Evenimentul va avea loc vis-à-vis de Complexul Memorial „Eternitate” din strada Pan Halippa 5.

Asociația „UNIREA-ODIP”că la ora 11:00, va comemora eroii români „care și-au dat viața pentru Patrie în cel de-al doilea război mondial”. Evenimentul va avea loc la Cimitirul Eroilor Români de pe bulevardul Decebal nr. 17 din capitală.

Zeci de tineri vor depune flori la mormintele ostașilor români, vor împărți trecătorilor stegulețe tricolor și le vor povesti despre importanța Cimitirului Eroilor Români.


Pub