(foto/video) 10 tancuri populare, asamblate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de producători auto

Nu este un secret că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial industria „civilă” a lucrat pentru nevoile instituțiilor militare. Am decis să ne amintim care modele de tancuri și vehicule autopropulsate populare au fost asamblate de către producători auto bine cunoscuţi, în timpul cel mai sângeros conflict din istoria omenirii.

Apropo, în istoria auto există o dată interesantă – 24 august 1945. În această zi din trecut, de pe porțile uzinei Cadillac a ieşit ultimul tanc uşor M24 Chaffee. Din 25 august industria auto americană a revenit la producția de „produse pașnice”.

Foto: motor.ru

Principalii furnizori de vehicule blindate în Armata Roșie au fost uzinele producătoare de tractoare. Cea numită Kirov din Leningrad a asamblat faimoasele modele KV-1 și KV-2, iar cel mai numeros tanc din istoria războiului, T-34, era produs în Harkov (Ucraina), Celyabinsk și dincolo de munţii Ural.

Cu toate acestea, uzina de automobile din Gorki a avut o contribuție semnificativă la potențialul de tehnică militară a fostei URSS. Chiar înainte de război, acolo a fost făcut un lot de vehicule experimentale T-38, iar mai târziu a fost lansat tancul uşor T-70 folosit pentru cercetare, în timp ce SU-76 a fost creat anume pe baza sa. Citeşte articolul complet pe AutoBlog.MD


Pub