Cele mai importante schimbări pe care le aduce iOS 13

Apple ține conferința anuală WWDC luna viitoare și acolo va anunța noua versiune a sistemului de operare iOS și care vor fi cele mai importante schimbări.

Foto: Digital Trends

Nu va mai trece mult până la conferința anuală WWDC, locul unde Apple anunță schimbările pe care le aduce sistemele lor de operare, însă știm deja care vor fi cele ma importante schimbări pe care le vei vedea în acestă nouă versiune. iOS 13 are numele de cod „Yukon” și aduce mai multe îmbunătățiri de-a lungul mai multor aplicații.

Acestă nouă versiune va aduce un plus de viteză pentru iPhone-uri și va reduce mai multe bug-uri din prezent. Se vor face schimbări și la interfață și o mulțime de aplicații vor fi shimbate, unele mai mult, altele mai puțin.

Cea care suferă cele mai multe schimbări este aplicația de sănătate. Aici vei avea un nou ecran unde poți să vezi mai bine în ansamblu activitatea ta zilnică. O veste bună pentru femei este că aplicația va include și opțiunea de a urmări ciclul menstrual.

Va exista și o nouă secțiune numită „hearing health” unde vei putea vedea cât de zgomotos este mediul înconjurător (și probabil cât de nociv îți este), dar și cât de ridicat este volum în căști și care ar putea fi efectul negativ asupra auzului. Există deja avertizări în acestă privință pe telefoanele mobile, dar vom vedea dacă Apple duce lucrurile în altă direcție.

Dacă Android aduce modul dark pe Android Q, Apple vine cu el pe iOS 13. O veste bună pentru cei care au iPhone-urile cu ecran OLED, scrie playtech.ro.

Pentru ca tastatul să fie mai ușor, se discută implementarea unei tastaturi care să permită „swipe-uri” pentru a crea cuvinte. Adică Apple vrea să nu mai folosești Swiftkey.

Se aduc îmbunătățiri și aplicației de Screen Time și se vor adăuga funcționalități noi. De exemplu, părinții vor putea seta pe cine pot contacta copii lor după o anumită oră. Ar putea face în așa fel încât copilul să nu-și poată contacta prietenii după ora 22 ( nu este clar dacă se referă doar la apel vocal sau și la aplicațiile de mesagerie).

Reminders, Mail, Home, Books, Maps sau iMessages sunt alte aplicații care vor suferi modificări în acest update. Per total, Apple se concentrează pe creșterea vitezei de răspuns a sistemului cu iOS 13, fără a aduce schimbări dramatice.

Mai mult, Apple lucrează deja la iOS 14, nume de cod Azul, pentru 2020. Este de așteptat ca acea versiune a sistemului de operare să vină cu suport pentru rețelele 5G și noi funcționalități de realitate augumentată.


Pub