(video) Liderii europeni au făcut baie de mulțime la Sibiu. S-au salutat și au strâns mâinile zecilor de români adunați în piață

Liderii europeni prezenți la summit-ul UE de la Sibiu au făcut o baie de mulțime în Piața Mare. S-a întâmplat după ce au făcut fotografia de grp. Ulterior, liderii statelor UE, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, au mers la oamenii adunați în piață, au dat mâna cu ei și au schimbat câteva cuvinte. Pentru președintele Klaus Iohannis, acesta a fost „cel mai emoționant moment” al summit-ului.

Foto: Inquam

Oamenii strânşi în Piaţa Mare a Sibiului au început să strige „Europa”, „Europa unita”, „Nu cedaţi rezistaţi” şi au aplaudat. De asemenea, mulţimea a strigat şi numele preşedintelui român Klaus Iohannis.

„E un semn foarte frumos din partea sibienilor că au venit. E total spontan. Liderii au simţit căldura românilor. Este cel mai emoţionant moment din întregul summit“, a spus Iohannis.

Liderii Uniunii Europene au adoptat astăzi Declarația de la Sibiu. Documentul conține 10 puncte, 10 promisiuni față de cetățenii europeni. În primul rând, se vorbește de apărare comună, dar în același timp, liderii europeni se angajează să protejeze „modul de viață european, democrația și statul de drept”.


Pub