image
Sursa foto: mirror.co.uk.

Un cunoscut crainic a fost concediat de la BBC după ce a postat pe Twitter un mesaj rasist adresat bebelușului regal

Danny Baker a fost dat afară de la BBC Radio 5 Live după ce a postat pe Twitter un mesaj în care îl compara pe Archie Harrison Mountbatten Windsor, bebelușul nou-născut al Ducilor de Sussex, cu un cimpanzeu.

Crainicul în vârstă de 61 de ani a postat o imagine cu un cuplu care ține de mână un cimpanzeu îmbrăcat cu un om. „Bebelușul regal părăsește spitalul”, a scris Danny Baker în dreptul fotografiei, notează mirror.co.uk.

TwitterTwitter

După publicarea mesajului, Danny Baker a fost acuzat de rasism și, probabil realizându-și greșeala, el a șters postarea respectivă și a adăugat un mesaj prin care și-a cerut scuze, adăugând că doar o minte „bolnavă” ar putea să facă o astfel de comparație (între bebeluș și un cimpanzeu), iar el nu a intenționat nicidecum asta. Dar șefii de la BBC nu au trecut cu vederea gestul făcut de crainic și l-au concediat pe acesta, lucru dezvăluit de Baker pe aceeași rețea de socializare. El spune că decizia de a-l da afară „a fost o greșeală de zile mari” din partea postului, scrie libertatea.ro.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că Danny Baker a făcut „o eroare serioasă de judecată asupra”, una care este împotriva valorilor pe care le „trăiește și respiră” postul de radio BBC 5 Live. Printului Harry și Meghan Markle și-au numit fiul născut pe 6 mai Archie Harrison Mountbatten Windsor. El este primul membru „birasial” prin naştere al familiei regale britanice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: