5 destinații estivale unde poți ajunge cu zbor direct din Chișinău

A rămas mai puțin de o lună până la începerea verii, iar gândurile sunt deja acolo: mare, plaje, palmieri, orașe vechi și cochete, înghețată și tot felul de activități estivale.

Îți propunem mai jos cinci dintre cele mai potrivite destinații unde ai putea merge vara aceasta cu zbor direct din Chișinău.

LISABONA

Lisabona este un muzeu în aer liber! Fiecare străduță din acest oraș colorat și plin de viață ascunde un univers aparte. Autoritățile portugheze au investit extrem de mult ultimii ani în dezvoltarea și promovarea turismului, ceea ce te va ajuta să vizitezi cât mai multe într-un timp scurt.

Este destinația perfectă de vară, dar nu numai, cu 290 de zile cu soare anual! Arhitectura colorată, piețele autentice, bucătăria delicioasă, serile lungi cu muzică live (în majoritatea restaurantelor se cântă Fado – gen de muzică melancolică), bagajul istoric și cultural pe care îl poartă orașul pe umeri – toate îți vor oferi o experiență unică.

Îți recomandăm să nu ratezi Piața Comerțului, Catedrala Lisabonei, Liftul Santa Justa, Centrul Comercial Campo Pequeno, turnul Belem, cartierul Alfama, Bario Alto. Va fi greu să eviți celebrele patiserii portugheze care sunt la fiecare colț de stradă și care te ademenesc prin cartea lor de vizită – Pasteis de Nata.

De mare folos îți va fi Lisboa Card pe care îl poți folosi la orice muzeu și pentru toate tipurile de transport public.

TEL AVIV

Tel Aviv este o destinație vibrantă cu plaje însorite (având peste 300 de zile cu soare anual!). Orașul este cunoscut pentru viața de noapte bogată, diversitate culinară, oamenii ospitalieri și străzile pline de istorie.

Plajele de nisip sunt perfecte pentru bronz, relaxare, dar și pentru activități sportive – raiul pasionaților de surfing!

Este un oraș modern și cosmopolit cu multe opțiuni de shopping și distracție. Clădirile vechi se combină armonios cu zgârie norii, iar localurile micuțe, cu mâncare locală (suc de rodii, hummus, falafel) te vor ademeni, deopotrivă, cu restaurantele elegante din centrul turistic.

Un loc pe care nu ai voie să îl ratezi este Carmel Market, cea mai cunoscută piață din Tel Aviv unde poți admira ore în șir o diversitate mare de preparate tradiționale, condimente, sucuri naturale, ceaiuri, mâncare stradală, o explozie de culori și de fructe și alte gustoșenii.

COPENHAGA

Pentru cei care se feresc de destinații extrem de călduroase, capitala daneză poate fi cea mai bună variantă pentru o escapadă de câteva zile. Un oraș modern, futurist, plin de biciclete și locuri culinare atractive!

Primul loc pe care trebuie să-l vizitezi doată ajuns în Copenhaga este Nyhavn, celebrul port cu clădiri colorate pe care l-ai văzut în toate imaginile asociate cu acest oraș. Copenhaga a fost un punct important pe harta comerțului naval, iar bărcile ancorate, pescărușii te vor întoarce în timp.

Prezența scriitorului Hans Christian Andersen este peste tot, iar o oprire obligatorie este la monumentul Micii Sirene.

O destinație pe care nu o ratează niciun turist este cartierul ( de fapt e un oraș în oraș) Christiania. Regiunea este separată de restul orașului, a fost creată în anii ’70 de hipioți care își trăiesc și acum viața cu propriile lor legi.

Copenhaga este un oraș verde, prietenos mediului, de aceea, pentru a avea experiența completă de localnic, e obligatoriu închirierea unei biciclete și descoperirea cartierelor, unul după altul, pe două roți.

RHODOS

Insula Rhodos e destinația perfectă pentru cei care asociază vacanța de vară, în mod obligatoriu, cu plajele. Mai este cunoscută ca Insula Soarelului și oferă turiștilor o diversitate mare de activități, atracții turistice și mâncare delicioasă.

Turiștii încep să descopere insula cu orașul medieval Rhodos și cetatea. Alte puncte de interes sunt Acropola din Rhodos, Parcul Rodini, Acvariul și orașul nou.

Închirierea unui scuter te va ajuta să de deplasezi mai ușor și mai independent pe insulă și să reușești să vizitezi mai multe plaje mai puțin aglomerate.

Este un loc perfect pentru snorkeling, excursii cu barca și croaziere de jumătate de zi spre alte insule: Kusadasi, Marmaris.

Și, bineînțeles, mâncarea grecească, care nu are nevoie de niciu fel de descriere!

LARNACA

Deși poate fi extrem de aglomerată pe timp de vară, Larnaca este o destinație interesantă, plină de contraste, palmieri și paje cu apă azurie.

Pasionații de istorie trebuie să-și pună pe listă Biserica Sf. Lazar, Fortul, Moschea Djami Kebir și Muzeul Pierides.

Străduțele înguste, promenada, combinația frumoasă dintre bucătăria cipriotă, grecească și turceacă (fiind o destinație perfectă pentru iubitorii de fructe de mare!), croazierele – sunt doar câteva din lucrurule pe care le poate oferi Larnaca.

Fiind o insulă mică cu transport public bine pus la punct, veți reuși să vizitați și alte orașe și stațiuni: Limassol, Nicosia, Paphos.

Mă visez în presă de pe la 15 ani. Tot atunci am început să public în ziare pentru elevi, să particip la proiecte radio. Am fondat reviste studențești, platforme online, ador Social Media. Am dus un blog activ peste zece ani și nu-mi imaginez să treacă o zi fără să scriu câteva rânduri. Am preluat administrarea Moldova.org în 2012 și nu mi-e frică să-l numesc proiectul vieții. Nu mai am timp pentru reportaje, eseuri și toate textele pe care visez să le scriu pentru Moldova.org, dar sunt fericită că pun umărul prin proiectele pe care le dezvoltăm la existența acestei echipe care documentează, scrie și publică materiale cu care ne mândrim.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.