PD a marcat 9 mai lângă Catedrală
Politic 9 mai 2019, 21:12 | 2553

În Scuarul Catedralei Mitropolitane a cântat fanfara militară, s-a baut vin și s-a mâncat hrișcă fiartă. Totul a fost organizat de Partidul Democrat, cu ocazia zilei de 9 mai, politicienii sărbătorind astăzi Ziua Victoriei, dar și Ziua Europei. Evenimentul s-a consumat fără prezența șefului PD, Vladimir Plahotniuc. Adjuncții acestuia, Pavel Filip și Andrian Candu, au venit cu paznici, echipați cu umbrele și serviete antiglonț.

În Scuarul Catedralei a fost montată o scenă, în care au urcat mai mulți artiști, cu repertoriu de sărbătoare.

Cât ținea spectacolul muzical, la mesele improvizate s-a băut și s-a mâncat. În farfuriile de plastic s-a pus tradiționalul terci ostășesc.

La eveniment și-au făcut apariția, unul după altul, actualii, foștii deputați și miniștri ai PD.

A venit și fostul deputat Constantin Țuțu. Întrebat cum a trecut peste înfrângerea în alegerile din februarie, Țuțu a răspuns că nu va mai candida, însă a afirmat că-și va duce până la capăt promisiunile electorale. Cum va face acest lucru, nu știe, deocamdată.

Pavel Filip și Andrian Candu au venit la sărbătoare înconjurați de bodyguarzi. Cu umbrele și serviete antiglonț, paza de de corp i-a urmărit constant pe cei doi.

Celor doi fruntași ai PD s-a alăturat și ministrul Apărării, Eugen Sturza. Aceștia au stat de vorbă cu veteranii de război și au gustat din mâncarea ostășească, pregătită de către soldații Armatei Naţionale.

Soția fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, Otilia Drăguțanu, aleasă recent deputat pe listele PD, s-a așezat lângă Filip și Candu. La evenimentul organizat de PD au venit și veteranii războiului de pe Nistru.

Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a lipsit la acest eveniment, plasând doar un mesaj de felicitare pe facebook.

Opinia ta contează. Comentează!