"Ziua Europei, a reculegerii și toleranţei"
Social 9 mai 2019, 21:21 | 2062

În ziua de 9 mai, liderii Blocului ACUM Platforma DA si PAS au organizat o manifestație în fața Parlamentului, marcând astfel Ziua Europei. încheierea celui de-al Doilea Război Mondial pe continentul european nu ar trebui să fie un motiv de sărbătoare sau de beneficiu politic, ci de reculegere, compasiune și toleranță. Este mesajul Blocului ACUM, potrivit căruia, societatea a fost dezbinată în mod artificial de către politicieni.

După ce au susținut discursuri despre semnificaţia dublă a zilei de 9 mai, membrii și susținătorii Partidului Acțiune și Solidaritate, și ai Platformei Demnitate și Adevăr au mers pe străzile Chișinăului şi au împărţit pliante informative despre Uniunea Europeană. Ulterior, au ajuns la Cimitirul Eroilor Români, despre care istoricul Octavian Ţâcu a spus că este un loc, în care se regăsesc mormintele reprezentanţilor a 18 naţiuni participante la cel de-al Doilea Război Mondial, alături de locul de veci a peste 1000 de ostaşi români.

Cei veniţi la Cimitirul Eroilor Români au depus flori la Crucea complexului memorial.

Ulterior, membrii şi susţinătorii Blocului ACUM au mers la Complexul Memorial Eternitate.

Igor Munteanu spune că prin depunerea de flori și la Cimitirul Eroilor Români, şi la Memorialul Eternitate, membrii Blocului ACUM au vrut să transmită societăţii un mesaj de reconciliere istorică.

După aceasta, membrii blocului ACUM au depus flori la stela comemorării militarilor germani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie