07:17:21 20.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” susține că „Marșul Victoriei”, organizat de formațiune, a adunat peste 15 mii de persoane

Partide/Comunicate 09.05.2019 11:20 Vizualizări1790 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” susține că „Marșul Victoriei”, organizat de formațiune, a adunat peste 15 mii de persoane


„Peste 15 mii de persoane de toate vârstele și etniile au participat joi, de 9 Mai, la unul dintre cele mai mari marșuri dedicate „Zilei Victoriei”. Acțiunea a început în fața sediului Partidului „ȘOR” cu un concert tematic în care au evoluat cunoscutul interpret Metodie Bujor și artistul emerit al R. Moldova, Igor Himici. Iar marea surpriză a evenimentului a fost legendarul ansamblu „Лейся Песня”, care a interpretat piesa devenită un imn al zilei de 9 Mai „День Победы” („Ziua Victoriei” - n.r.)”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Le mulțumesc și mă închin în fața celor datorită cărora avem pace. Este o zi remarcabilă pe care o vom ține minte întotdeauna și o vom marca pentru că e Ziua Victoriei. Ne amintim eroii, oamenii datorită cărora suntem astăzi aici, pe care îi vom cinsti mereu”, a declarat liderul Partidului „ȘOR” și al fracțiunii parlamentare a formațiunii, Ilan Șor.

Șor a dat asigurări că va depune și în continuare toate eforturile pentru a asigura pacea și prosperitatea în R. Moldova. „Să facem ca țara să trăiască destoinic și bine. Și vă promit că vom face asta împreună”, a promis acesta, citat de comunicatul de presă al partidului.

Ulterior, manifestanții, în mod organizat, au pornit în marș spre Complexul Memorial „Eternitate”, coloana întinzându-se pe o distanță de câteva sute de metri pe strada Ismail. În fața coloanei a mers un automobil de epocă, iar o fanfară a interpretat „melodii populare dedicate victoriei asupra fascismului”.

Sursa citată amintește că zilele trecute reprezentanții partidului au oferit produse de primă necesitate celor aproximativ 450 de veterani și văduve ale acestora din întreaga țară. „Printre produse se numără icre roșii, paste, conserve, orez, hrișcă, zahăr, detergenți. Tot în sprijinul veteranilor, formațiunea, împreună cu rețeaua de magazine „Merișor” au deschis peste 100 de magazine sociale în țară. Aici, veteranii, dar și alte categorii vulnerabile, pot procura marfa cu 20% mai ieftin decât în alte puncte comerciale, iar acest lucru le permite să facă economii”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md