08:04:21 19.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // În timp ce liderii europeni dezbat la Sibiu viitorul Europei, Dodon agită pe străzile Chișinăului fantomele trecutului sovietic

Politică 09.05.2019 14:11 Vizualizări3194 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // În timp ce liderii europeni dezbat la Sibiu viitorul Europei, Dodon agită pe străzile Chișinăului fantomele trecutului sovietic Vasile Botnaru // Facebook


„Dacă la Sibiu se decide viitorul UE și al cetățenilor europeni, inclusiv al basarabenilor care dețin cetățenia română, la Chișinău Dodon ne arată și el cam ce viitor poate oferi acestei bucăți de pământ: sărăcie, minciună și slugărnicie în fața Rusiei”.

De această părere este președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, care invită cetățenii R. Moldova să nu sărbatorească astăzi „ziua propagandei ruse, ci ziua Independenței României și a Europei din care prietenii lui Dodon ne-au smuls nu cu forța dreptului, ci cu dreptul forței”.

„27 de țări în frunte cu președinte Klaus Iohannis, asistat de Angela Merkel și Emmanuel Macron, vor dezbate și decide astăzi viitorul Europei în România, la Sibiu. Este primul summit european desfășurat în afara capitalelor europene și un succes al președintelui Iohannis, al diplomației românești în general care dă, încă o dată, dovada profesionalismului său.

În acest timp, la Chișinău, Igor Dodon, nebăgat în seamă de niciun lider european, agită pe străzile Chișinăului fantomele trecutului sovietic, spune el, învingător. Cât de învingători au fost rușii se poate vedea cu ochiul liber în nivelul de trai din Germania și Rusia. Așa de învingători au fost rușii, încât emigrează pentru a-și câștiga pâinea la cei pe care, cred ei, i-au învins.

Dacă la Sibiu se decide viitorul UE și al cetățenilor europeni, inclusiv al basarabenilor care dețin cetățenia română, la Chișinău, Dodon ne arată și el cam ce viitor poate oferi acestei bucăți de pământ: sărăcie, minciună și slugărnicie în fața Rusiei”, a scris Anatol Șalaru pe Facebook.

Politicianul amintește declarația lui Mihai Kogălniceanu din ziua de 9 Mai 1877: „Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare”, și faptul că, pe 9 Mai 1950, Robert Schuman citea declarația ce punea bazele creării Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md