AIPA a lansat o nouă etapă de recepţionare a cererilor pentru subvenţii în avans

agriculture-close-up-color-2176131

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a lansat cea de-a IV-a etapă de recepţionare a cererilor de solicitare a subvenţiilor în avans pentru anul 2019. Agricultorii vor putea depune dosarele până la 9 iulie curent, informează MOLDPRES.

Subvenţiile în avans vor fi acordate în baza proiectelor investiţionale depuse de tinerii şi femeile fermier care desfăşoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar. Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depăşească un milion de lei. 65 la sută din mărimea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii.

Banii vor putea fi utilizaţi pentru utilarea şi renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă, dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare, producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat şi înfiinţarea plantaţiilor multianuale.

Potrivit datelor AIPA, în cadrul celei de-a III-a etape de recepţionare a dosarelor pentru subvenţii în avans, 21 de fermieri debutanţi au depus actele şi au solicitat subvenţii în valoare de peste 12 mln de lei.

Pentru acordarea plăţilor în avans pentru proiectele start-up, din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural vor fi alocate anual cel puţin 5%, iar în anul curent această sumă constituie 45 mln de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente