‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 5 mai, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRaport FAO: Producția globală de cereale va atinge un nou record în anul care...

Raport FAO: Producția globală de cereale va atinge un nou record în anul care urmează

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Perspectivele timpurii indică o producție mondială de cereale la un nou record de 2 722 milioane de tone în 2019, o revenire de 2,7% față de anul precedent, potrivit noului raport FAO privind Cererea și Oferta de Cereale.

Utilizarea cerealelor la nivel mondial este, de asemenea, de așteptat să ajungă la un nivel ridicat, în creștere cu 1,5% în anul următor. Consumul global de cereale este prognozat să crească cu 1,1%, iar orezul să crească și mai rapid, în timp ce cererea pentru cereale grosiere pentru furaje și utilizări industriale este de așteptat să fie și mai puternică.

Pe baza acestor previziuni, stocurile mondiale de cereale vor fi reduse marginal în cursul anului 2019, ajungând la 847 milioane de tone, ducând la o scădere ușoară a raportului între rezerve și utilizare la nivel global până la 30,1%.

Prețurile internaționale sunt susceptibile de a rămâne sub presiune pe fondul unui echilibru general al ofertei și al cererii pentru aproape toate cerealele, cu perspective comerciale mai favorabile în special pentru grâu și orez.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›