Chișinău: Membrii organizației criminale „Kitaeţ” și-au primit pedeapsa

Trei membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, reținuți în iulie, anul 2018, pentru comiterea infracțiunilor de jaf și șantaj, iar unul dintre ei, inclusiv, și pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 și 15 ani.

Foto: unitedwaynwla.org

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii Direcției combaterea crimei organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații s-a stabilit că, inculpații cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, originari din mun.Chișinău, în luna iunie 2018, au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din mun. Chișinău cu scopul dobândirii ilicite a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de mijloace financiare în suma de 2 000 euro.

În aceiași zi, în continuarea acțiunilor ilicite, victima a fost dusă într-un parc din capitală, unde inculpații, aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșceac” a organizației criminale „Kitaeț”.

Ulterior, la 17 iulie 2018, după primirea unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți în flagrant.

Este de menționat că anterior, doi dintre inculpați au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, la insistența acuzării de stat, în pofida negării învinuirii aduse, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru inculpaților le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 și 15 ani.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.


Pub