Jurnalistului rus, Alexandr Malkevici, i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova. Reacția Ambasadei Federației Ruse la Chișinău

Președintele comisiei pentru mass-media a Societății Civile a Federației Ruse, Alexandr Malkevici, a făcut astăzi, 8 mai, cale întoarsă de pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Despre aceasta anunță Ambasada Federației Ruse la Chișinău, care susține că este extrem de îngrijorată de interdicțiile tot mai frecvente pentru cetățenii ruși.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat, autoritățile moldovenești nu i-au permis jurnalistului rus să intre pe teritoriul Republicii Moldova, în timp ce Malkevici ar fi venit într-o mini-vacanță.

„Împărtășind pe deplin opinia că Republica Moldova are un potențial turistic semnificativ și este una dintre destinațiile atractive pentru ruși de a călători, observăm că astfel de acțiuni ale partenerilor moldoveni nu contribuie deloc la creșterea fluxului turistic din țara noastră, în special pentru a armoniza relațiile bilaterale”, se arată în comunicatul emis de către ambasadă.


Pub