Atac armat într-o școală din SUA
Externe 8 mai 2019, 18:05 | 1044

Un nou atac armat în Statele Unite. Un elev a murit şi alţi opt au fost grav răniţi, după ce doi colegi de-ai lor au deschis focul într-o şcoală din Colorado.

Statele Unite

Autorităţile au fost alertate după ce mai multe focuri de armă au fost trase în perimetrul instituției de învățământ. Polițiștii veniți la fața locului au reținut doi suspecți, ambii elevi ai școlii. Până să fie opriți, indivizii au omorât un elev și au rănit alți opt. Rămâne, deocamdată, necunoscut motivul ce a stat la baza atacului. Incidentul s-a petrecut într-o şcoală aflată la doar 10 kilometri de scena unuia dintre cele mai înfiorătoare atacuri din istoria Statelor Unite, cel de la liceul Columbine, din 1999. Atunci, doi elevi au împuşcat mortal 13 persoane, apoi s-au sinucis.

Franța

Alertă în Franța. Un individ înarmat a luat patru ostatici în interiorul unui magazin din apropierea orașului Toulouse. Suspectul, un tânăr de 17 ani, a ameninţat că va deschide focul asupra poliţiştilor şi a solicitat prezenţa unui negociator. Nu a fost nevoie de o intervenție în forță, întrucât, în urma discuțiilor cu oamenii legii, atacatorul a eliberat ostaticii și a fost reținut. El era cunoscut autorităţilor, fiind implicat în mai multe acte violente şi furturi, iar în luna decembrie a fost reţinut în urma unui miting al mişcării "Vestele Galbene".

Iran

Iranul va reîncepe activitățile de îmbunătățire a uraniului, dacă puterile lumii nu își vor ține promisiunile făcute în cadrul acordului nuclear din 2015. Anunțul a fost făcut de președintele iranian, la un an după ce Statele Unite s-au retras din acord. Într-un discurs transmis la televiziunea națională, Hassan Rouhani a declarat că ceilalți semnatari - Marea Britanie, Franța, Germania, China și Rusia - au 60 de zile să transforme în realitate promisiunile de protejare a petrolului și băncilor din Iran de sancțiunile americane. Reacția Teheranului vine după ce Administrația Trump a reluat sancțiunile împotriva Iranului, inclusiv asupra exporturilor de petrol, un sector cheie al economiei iraniene.

Opinia ta contează. Comentează!