10:00:17 23.04.2024
Stiri

Câștigătorii concursului „Limba noastră-i o comoară”, PREMIAȚI: Pe lângă bani și cărți, au obținut și certificate de participare la Taberele ARC 2019, finanțate de Guvernul de la București

Social 08.05.2019 11:02 Vizualizări1183 Autor: Ziarul National
Câștigătorii concursului „Limba noastră-i o comoară”, PREMIAȚI: Pe lângă bani și cărți, au obținut și certificate de participare la Taberele ARC 2019, finanțate de Guvernul de la București


Câștigătorii Concursului republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară”, ediția a III-a, au fost premiați ieri, la Chișinău, în prezența adjunctului Ambasadorului României în Republica Moldova, Alexandru Mureșan, și a secretarului de stat de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol.

Ediția din acest an a concursului, dedicată poetului Vasile Romanciuc, care a fost prezent la eveniment, a inclus secțiunea produs digital (filmuleț tematic), prin care elevii au exprimat o viziune originală privind responsabilitatea lingvistică și formarea vorbitorului cult de limba română în școală.

La concurs au participat elevi ai claselor I–XII, de la instituții de învățământ general atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limbile minorităților naționale. Aceștia au prezentat peste 500 de filmulețe originale care ilustrează, în maximum 15 minute, diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în şcoală și în comunitate.

Evaluarea s-a desfăşurat pe 3 niveluri de vârstă şi de pregătire: clasele I – IV, V – VIII și IX– XII. Criteriile de apreciere au vizat intitularea propriu-zisă a materialului elaborat; prezentarea aspectelor relevante din activitatea școlii întru cultivarea comunicării corecte; valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului; originalitatea viziunii ș.a.

Câștigătorii, atât elevi, cât și profesori, au obținut premii bănești: premiul mare – 4 000 de lei; premiul I – 3 000 de lei; premiul II – 2 000 de lei; premiul III – 1 000 de lei; mențiune specială – 500 de lei, dar și diplome din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și seturi de carte și certificate de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2019 oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Concursul, organizat în parteneriat cu Ambasada României în Republica Moldova, se desfășoară în contextul realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii române în instituţiile de învăţământ general cu instruire în limbile minorităţilor naţionale pentru anii 2016-2020 și are drept obiective diseminarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, susținerea elevilor creativi, promovarea responsabilității lingvistice în mediul școlar.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md