15:40:17 24.04.2024
Stiri

Istoria celor 70 de ani ai Consiliului Europei, într-o expoziție vernisată la Biblioteca Națională: „Un act de sprijin și de recunoaștere a parcursului ireversibil european pe care l-a adoptat R. Moldova”

Social 08.05.2019 15:20 Vizualizări1381 Autor: Ziarul National
Istoria celor 70 de ani ai Consiliului Europei, într-o expoziție vernisată la Biblioteca Națională: „Un act de sprijin și de recunoaștere a parcursului ireversibil european pe care l-a adoptat R. Moldova”


O expoziție cu genericul „Explorați cei 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei” a fost vernisată astăzi la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în contextul celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei cu sloganul „Drepturile noastre, Libertățile noastre, Europa noastră”, în prezența lui William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Expoziția prezintă publicații, documente, fișe informative din colecţia Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare al Bibliotecii Naționale, cu genericul „70 de acțiuni pe care Consiliul Europei le-a înfăptuit pentru noi”, și propune o incursiune în istoria, politicile, realizările, prioritățile și impactul activităților Consiliului Europei, dar și în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor și parteneriatului Consiliului Europei cu Republica Moldova, programele comune ale Consiliului Europei și Uniunii Europene realizate pentru republica noastră. Printre acestea se numără proiecte de combatere a corupției, crimelor cibernetice, violenței împotriva femeilor etc.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 iunie curent.

Consiliul Europei a fost fondat pe 5 mai 1949 și reunește toate statele democratice ale Uniunii Europene, precum și alte state din centrul și estul Europei. R. Moldova a aderat la Consiliul Europei pe 13 iuleie 1995, fiind primul stat din CSI care a făcut acest lucru.

„În alocuțiunea sa pe care a ținut-o în fața Adunării Parlamentare în septembrie 1995, președintele R. Moldova, Mircea Snegur, a menționat că aderarea R. Moldova la Consiliul Europei a fost un act de sprijin și de recunoaștere a parcursului ireversibil european pe care l-a adoptat R. Moldova”, a amintit astăzi, la evenimentul de inaugurare a expoziției, William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md