Top cele mai preferate sisteme infotainment din maşinile conduse de americani. BMW a cedat “tronul”

Populara revistă americană Consumer Reports, după sfaturile şi informaţiile căreia foarte multă lume de peste ocean se orientează în procurarea/alegerea unui bun, a realizat la început de mai un clasament al sistemelor infotainment din automobile, bazat pe calitatea şi comoditatea utilizării acestora.

Jurnaliştii au intervievat în acest scop peste 60.000 de proprietari de maşini moderne, dintre care doar 56% au rămas complet mulțumiți de activitatea complexelor multimedia. Cel mai bun sistem este IVI, cel al companiei Tesla, fiind apreciat de 86% din proprietarii de electromobile respondenţi.

Lista celor cinci lideri mai este completată și de BMW (iDrive), Genesis (Genesis Display), Ford/Lincoln cu sistemul SYNC 3 și modelele produse de mărcile concernului FCA, dotate cu sistem UConnect 4. Informaţiile arată că proprietarii de BMW-uri sunt nemulţumiţi de faptul cum funcţionează anume navigaţia din iDrive, în timp ce ultimele două sisteme pot afişa uneori probleme cu redarea muzicii și cu apelurile prin Bluetooth.

De partea cealaltă a clasamentului se numără Lexus (Remote Touchpad), Honda (HondaLink), Acura (AcuraLink II), Mazda (Mazda Connect) și Alfa Romeo (Alfa Romeo Display). Aproximativ 50% din respondenți sunt mulțumiți de complexele de informare și de divertisment din mașinile acestor mărci.

Observaţiile principale ale celor nemulţumiţi au fost lipsa de comenzi fizice concrete pentru control, dar şi aşa-zisele touchpad-uri care nu sunt deloc comode pentru utilizarea de zi cu zi.

Consumer Reports mai ţine să menţioneze că dacă în 2014 doar 53% din toate maşinile vândute în Statele Unite au fost echipate cu ecrane tactile în habitaclu, atunci procentajul acestora în prezent este de 83 la sută.

Interesant mai este că respondeţii au fost împărţiţi şi în alte trei tabere: cei care aleg să folosească de fiecare dată interfaţa Apple CarPlay şi sunt mulţumiţi de ea (în celei standard) – 64%, Android Auto – 59% și sistemele încorporate din uzină – 58 la sută.

Vezi şi: (video) Cine face cele mai fiabile maşini? Ratingul fiabilităţii Consumer Reports, ediţia 2018

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/