‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPentru prima dată, Ucraina în topul celor 20 cei mai mari exportatori mondiali de...

Pentru prima dată, Ucraina în topul celor 20 cei mai mari exportatori mondiali de material săditor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimii ani, Ucraina a avansat esențial în producerea fructelor, pomușoarelor și nuciferelor. La fel, se observă o tendință pozitivă în înlocuirea importurilor de material săditor pentru plantare cu cel produs autohton. Totodată, producătorii din Ucraina dezvoltă activ și exportul de material săditor. Astfel, valoarea exporturilor în anul 2018 a atins cifra de 0,92 milioane de dolari, dublu față de anul 2017, scrie Fruit-inform.

Doar în două luni ale anului 2019, exportul a atins cifra de 0,7 milioane de dolari, Ucraina devenind una din cele 20 principalele țări exportatoare de material săditor. Se prognozează că, în acest an, exportul va ajunge la suma de două milioane de dolari. Principalele țări importatoare de pomi ucraineni fiind Georgia și Kazahstan.

În primele două luni ale anului, valoarea importurilor de material săditor pomicol în Ucraina a crescut de 5 ori, ajungând la 360 de mii de dolari. Iar în anul 2018 a fost importat material săditor în valoare de 9,3 milioane de dolari. Unii dintre principalii furnizori fiind Italia, Polonia, SUA, urmate de Serbia, Germania și Moldova.

În topul mondial al importatorilor de material săditor al anului 2018, Ucraina a ocupat locul 23. Liderii clasamentului fiind: Maroc, Mexic și Rusia, urmate de Franța, Germania, Peru, Olanda, Spania, Italia și Portugalia. Din țările post-sovietice, Uzbekistanul a cheltuit cel mai mult pe materialul săditor importat – aproximativ 17 milioane de dolari în 2018, clasându-se pe locul 14 în topul mondial.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›