Creșterile salariale ale miniștrilor Educației: Maia Sandu vs. Monica Babuc

Între 2016-2018, în timpul guvernului PD, salariul ministrului Educației, Culturii și Cercetării a crescut cu 208%, în timp ce salariul mediu în învățământ a crescut cu 32.3% - o rată de creștere salarială de 6 ori mai mică decât cea a ministrului. Ca și comparație, între 2013-2015, salariul ministrului de atunci Maia Sandu, a crescut cu 8.8%, față de o creștere de peste 33% a salariului mediu în învățământ - o rată de creștere de 3 ori mai mai mare. Cel puțin, aceasta se arată pe pagina de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Foto: UNIMEDIA
Partidul Acțiune și Solidaritate / Sursa:fb

Amintim că după ce, acum o săptămână, Maia Sandu a declarat că „Guvernarea a dispus majorarea salariilor profesorilor din învățământul superior, dar nu a alocat și bani pentru ca aceste majorări să fie posibile”, unde a fost abordată și Monica Babuc, precum că avut un salariu lunar de 29 mii de lei, ministra Educației a venit cu o reacție.

„Rolul politicienilor este să vină cu soluții pentru oameni, nu cu intoxicări și minciuni. Dacă doamna Maia Sandu ar avea măcar puțin respect pentru profesori, nu ar încerca să creeze astfel de situații bazate pe informații false, spuse cu rea-credință. Toți profesorii, inclusiv cei universitari, își vor primi salariile majorate, cum este și firesc”.


Pub