În acest an, în Chișinău marcajul rutier va fi aplicat în 3 culori: alb, galben și roșu

PE SCURT

De săptămâna viitoare, pe străzile din Chișinău va începe aplicarea marcajului rutier. În acest an, marcajul va fi aplicat în 3 culori: alb, galben și roșu.

Cu culoare galbenă vor fi marcate stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate intersecțiile problematice (aglomerate) din capitală.

PE LUNG

Termenul de executare a lucrărilor va fi de două luni, urmând a fi aplicat marcaj pe toate străzile principale și cele secundare din oraș. Intervenția va începe pe străzile cu trafic intens, în intersecțiile problematice și în preajma instituțiilor de învățământ.

Subiectul a fost abordat marți, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit lui Marcel Zastînceanu, șef al Î.M. Regia „EXDRUPO”, vopseaua pentru marcaj, pe bază de acril, circa 70 tone, a fost achiziționată în bază de licitație, costul fiind de 2,1 milioane lei.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat serviciilor de profil să înceapă aplicarea marcajului în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, pe adresele cele mai aglomerate și în preajma școlilor și grădinițelor.

Î.M. Regia „EXDRUPO” va asigura 3 echipe de lucru și va contracta suplimentar servicii pentru aplicarea marcajului rutier alb-roșu la trecerile pietonale.

Volumul lucrărilor este de 43 mii metri pătrați, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 4, 2 milioane lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.