Două regimuri, aceleași politici
Politic 7 mai 2019, 21:02 | 1092

Situația cu alegerile locale din Turcia ne aduce aminte de scrutinul pentru primăria Chișinău, din vara anului trecut. În ambele cazuri, există doi dictatori, Erdogan și Plahotniuc. Sunt declarațiile analiștilor politici, care afirmă că și în Turcia, și în Republica Moldova sunt aplicate aceleași mijlocare antidemocratice pentru înlăturarea persoanelor incomode guvernării.

După o ședință de peste cinci ore, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, NU a confirmat legalitatea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Decizia din 20 iunie a generat ample proteste, lumea ieșind masiv în stradă.

La niciun an distanță, nemulțumit de rezultatele alegerilor locale în țara sa, președintele Erdogan declară alegeri repetate. Contrar legilor democrației, dictatorul turc a preluat exemplul regimului de la Chișinău, afirmă analiștii politici.

Cu o reacție a venit și deputatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, ales anul trecut, cu votul a mii de cetățeni, drept primar al Chișinăului.

Opinia ta contează. Comentează!