02:31:03 19.04.2024
Stiri

FOTO // O familie i-a cumpărat copilului de 10 ani un dispozitiv popular, cadou de Paşte. Duminică l-au pus în camera băiatului, iar ce a urmat pare o scenă dintr-un film: „Soţia mea a avut noroc că a scăpat cu viaţă” -

Știri 07.05.2019 20:00 Vizualizări1488 Autor: Ziarul National
FOTO // O familie i-a cumpărat copilului de 10 ani un dispozitiv popular, cadou de Paşte. Duminică l-au pus în camera băiatului, iar ce a urmat pare o scenă dintr-un film: „Soţia mea a avut noroc că a scăpat cu viaţă” -


Un hoverboard a explodat în camera unui copil din Bucureşti, apoi a luat foc. Băiatul primise dispozitivul cadou de Paşte, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit părinţilor copilului, dispozitivul nu era conectat la priză în momentul exploziei, care a avut loc duminică seara. „După ce a lăsat produsul jos, a apucat doar să deschidă uşa casei pentru a intra, moment în care produsul a explodat la propriu, cu flacără extinsă până la acoperiş”, a declarat tatăl copilului, pentru Observator.tv.

Aceste dispozitive sunt periculoase. În februarie 2016, hoverboard-urile au fost declarate nesigure de către agenţia guvernamentală Consumer Products Safety Commission (CPSC) din SUA. După această decizie, orice companie (retailer, producător, importator) care vinde pe teritoriul Statelor Unite astfel de dispozitive care nu dispun certificare riscă sancţiuni.

Agenţia a luat decizia după ce a primit 52 de plângeri legate de hoverboard-uri care au luat foc, din 24 de state americane. În două cazuri mai grave, incendiile promovate de dispozitive au dus la distrugerea unei case şi a unei maşini.

„Consumatorii riscă să se accidenteze grav sau chiar să moară dacă hoverboard-urile lor iau foc şi ard”, a transmis CPSC.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md