(foto) Lista câștigătorilor celei de-a III-a ediție a Concursului republican ,,Limba noastră-i o comoară”

1

Au fost premiați câștigătorii Concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a III-a. Evenimentul a avut loc astăzi, 7 mai, în cadrul unei Gale festive care s-a desfășurat în incinta Casei Guvernului.

Ediția din acest an a concursului, dedicată poetului Vasile Romanciuc, care a fost prezent la eveniment, a inclus secțiunea produs digital (filmuleț tematic), prin care elevii au exprimat o viziune originală privind responsabilitatea lingvistică și formarea vorbitorului cult de limba română în școală. La concurs au participat elevi ai claselor I–XII, de la instituții de învățământ general, atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limbile minorităților naționale. Aceștia au prezentat peste 500 de filmulețe originale care ilustrează, în maximum 15 minute, diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în şcoală și în comunitate.2 3 4 5

 Evaluarea s-a desfăşurat pe 3 niveluri de vârstă şi de pregătire: clasele I – IV,  V – VIII și IX– XII. Criteriile de apreciere au vizat intitularea propriu-zisă a materialului elaborat; prezentarea aspectelor relevante din activitatea școlii întru cultivarea comunicării corecte; valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului; originalitatea viziunii ș.a.

6 7 8 9

 Câștigătorii, atât elevi, cât și profesori, au obținut premii bănești (premiului mare – 4 000 de lei; premiul I – 3 000 de lei; premiul II – 2 000 de lei; premiul III – 1 000 de lei; mențiune specială – 500 de lei) și diplome din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și seturi de carte și certificate de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2019 oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente