E tânăr, e medic și a rămas să lucreze acasă. Află istoria lui Sergiu Radu care le dăruie pacienților zâmbet ca la Hollywood

59637519_549532892543344_1937372808497594368_n

În municipiul Cahul sunt mulți tineri care au avut curaj să rămână aici și să activeze în diferite domenii. Acești tineri merită să fie cunoscuți, căci experiența acestora este un exemplu de viață, un exemplu pentru semeni. Ziuadeazi.md a realizat un reportaj în care povestește istoria lui Sergiu Radu.

„Trebuie să lucreze cineva și în centrele raionale, căci peste tot sunt oameni. Noi nu clasificăm oamenii după „centru”, „sud” și „nord”, toți sunt la fel și toți au probleme pe care noi trebuie să-i ajutam. Nu regret că am lăsat Chișinăul” spune Sergiu

Sergiu Radu are 31 ani. În 2015 a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității „Nicolae Testemițanu” din Chișinău. După absolvire, nu a stat mult pe gânduri și a revenit să muncească acasă, la Cahul.

„Ai absolvit universitatea de medicină ca să ajuți oamenii și nu contează unde: la spitalul de stat, raional sau unul privat. Tu îți faci meseria. Ori acolo ori aicea, lucrul tău în acea și constă – ca să ajuți oamenii” mai declară Sergiu.

Nu i-a fost deloc ușor la început. Recunoaște, în capitală, oferta de angajare e mai mare, la fel ca si salariul – mai motivant. Dar nu remunerarea este cel mai important lucru. Contează că tinerii, oriunde ar merge să profeseze, să aibă condiții pentru dezvoltare. Asta, în opinia lui, ar atrage tinerii să muncească în localitățile de baștină.

„La tineri trebuiesc condiții, condiții de viață. Chiar și dacă să mărim salariul, ei trebui să aibă ce face cu salariul acesta, ei trebuie să aibă condiții ca să iasă, să dea copilul la o școală bună, specializată, la o grădiniță, să aibă un loc bine amenajat prin parcuri, să se plimbe, dar cu părere de rău sunt concentrate numai in orașele mai mari” spune tânărul medic.

Ambițios din fire, Sergiu a reușit la scurt timp să avanseze și în carieră. De mai bine de un an este și managerul Centrului Raional Stomatologic Cahul. Un lucru care i-a dat și mai multă încredere în sine și acum poate spune cu fermitate că fiecare își poate croi un viitor frumos în localitatea în care a crescut și totodată, să contribuie la dezvoltarea acesteia.

„Cahul, eu cred că este un oraș amenajat și merită de trăit aici, cu un viitor bun pentru copiii noștri, chiar și tinerii. Planuri de viitor: să cresc în specialitate, să mă fac un specialist încă mai bun, cred că să am o familie, copii, să-i cresc și să-i fac medici, probabil… dacă o să vrea ei” punctează Sergiu Radu.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente